Пламен Петров

Пламен Петров е роден – под щастлива звезда – в гр.Враца на 22 март 1970 година. Освен, че е осмаче (а те трудно оцеляват – особено при нивото на родната провинциална медицина в края на миналия век), една от бабите му предлага да бъде кръстен Пролетко (?!!!) – но и това му се разминава.

Завършва езикова гимназия в родния си град – със специалност (буквално) „нередовен учител по английски език”. Години след това, работи по специалността си цели 6 месеца – преподавайки езика на Шекспир на първокласници в едно люлинско училище…Откъдето и откогато са и половината му бели коси.

Висшето си образование – и в частност НБУ – така и не завършва.

След 2 семестъра в специалност „Икономика” и още 3 в „Информатика” решава, че „манастирът тесен за неговата душа е” и зарязва университета. Засега това си остава единствената му обща черта с Бил Гейтс и Стив Джобс…

На 21 години създава първата си фирма – за обучение по английски език. Бизнесът върви много добре – до момента, в който авантюристичната му душа решава да замине за остров Малта.

Следват най-различни житейски периоди и обрати на съдбата. Без самия той винаги да е нясно защо, Пламен Петров овладява – за кратко или по-дълго време – професиите сервитьор, помощник-готвач, журналист, редактор, охранител, уебдизайнер и какво ли не още.

Старата му любов към компютрите (за първи път докосва клавиатура – на прочутия ПРАВЕЦ 8Д – още в далечната 1984) го завладява напълно и така се раждат сайтовете dupkite.com, save-darina.org, koleda365.org и много други, за част от които не би искал да си спомня…

От 2006 година е част от екипа на Joomla-BG, а от пролетта на 2009 е и блогър.

Любимото му определение за себе си е „прост и сантиментален” (титлата му е дадена от негов приятел в състояние на алкохолно прозрение).

Той сам определя себе си за Професионален Аматьор (по силата на поговорката , че професионалистите са построили „Титаник”, а аматьорите – Ноевия ковчег).

Надява се някой ден да стане и Начинаещ Професионалист, но надеждите да започне да възприема себе си или света наоколо насеризно са абсолютно утопични.

Blogoxperience:

Blogatstvo.com