Емил Марков

Е.М.

е роден под звуците на Концерт за пиано и лява ръка в D мажор на Морис Равел по радио точката рано сутринта на 10 юни 1960 г от неговата майка.

Е.М. е обикновен дизайнер и пейпър инженер. Каквото и да означава това. Бургазлия, който ненавижда лятото, плажа, морето, возенето с лодка дори при леко вълнение, карането на велосипед, близането на сладолед и комарите. Понякога му се иска да не е такъв катил.

Съавтор и арт директор е на първата българска частна рекламна агенция. Напуска АЯ по взаимно съгласие.

От 1990 година живее по пътища, автогари, летища и в полунелегалност. В промеждутъците създава и пресъздава студия за дизайн, анимация и приложения за интернет. Дълги години връзва възела на вратовръзките на разни надути клиенти по разни важни рекламни агенции. Изхранва се с книги за деца, черни комикси и шарени спомени.

От 1991 година ползва, без да харесва абсолютно нито една, три операционни системи. Архивът и библиотеката му са разпределени поравно между тъща 1.0 и тъща 2.0. За първи път се регистрира с истински данни в интернет на рожденния си ден през 2009 единствено поради належащи промоционални нужди.

Компулсивен блогист, който вярва, че разговорите със самия себе си лекуват и не се интересува от блогопопулизма. Смята, че има неща, за които няма смисъл да се плаща. За всички останали – да.

Има издадени 20 книги за изрязване и сглобяване на архитектурни и индустриални паметници и 25 книги поп-ъп. В момента пише поп-ъп мемоари.

Има три деца и бигъл, който се казва Клей Дот Гордън.

Практикува блогогамия и за да поддържа някакъв порядък има много лични блогове:

http://365trucos.blogspot.com/

http://gordoblok.blogspot.com

http://lomonose.blogspot.com

http://tarasconiada.blogspot.com

http://popoops.blogspot.com

http://padownstairs.wordpress.com