Боян Юруков

Боян Юруков е роден в Добрич през 1984, но от доста години се води пловдивчанин. По настоящем живее и учи в Darmstadt, Германия.

Основните му занимания се въртят около компютрите и информатиката. Работи в сферата на семантините интеграционни технологии, SOA, BPM и прочие.

Блога си започва през 2007-ма на шега. Пише за всичко от рецепти и градинарство до политика, интервюта и бизнес IT иновации.

В последствие участва в различни блогърски инициативи както в България, така и в рамките на ЕС. През 2009 печели награда от Европейският Журналистически Център за качествен блог и по една награда “Блог на годината” от БГ Сайт и Българските Уеб Награди. През 2010 става посланник на One Young World за България. Целта му е да се върне в България и да превърне поне една от многобройните си идеи в start-up.

В интернет ще го намерите във почти всички социални мрежи под “yurukov”. Най-вече се подвизава в блога си, Twitter и Facebook. Ще го намерите също в проектите му НародноСъбрание@Twitter, Българско лого за Google и ITОтдел.