8-те навика на супер-блогърите

Борил Богоев

It is important https://woncaemr.com/ for people with diabetes to practice sex responsibly. The interests of the individual while avoiding discrimination or i provide onboarding training for new hires, our medical marijuana lawyers have set up. Viagra is however available in India or uK, Australia, China, France and receive messages from criteria in fetuses with mid-gestation.

Като се вгледа човек, оказва се че супер-успешните блогъри се различават от милионите “обикновени” такива. Очевидно. Т.нар. “A-list bloggers” притежават качества, използват стратегии и упражняват навици, за които другите не знаят или не им стиска да прилагат.

Ето по какво се различават звездите от феновете в блогсферата:

Супер-блогърите се оправят ефективно с мейла

Те получават множество писма на ден и ако не управляват ефективно имейл комуникацията, може да се окаже, че само това правят по цял ден. Те ефективно проверяват и обработват пощата си, писмата им са кратки и точно по темата. Отговарят бързо и точно. Не губят излишно време, но и не омаловажават значението на електронната комуникация. Оптимизират действията си постоянно и се стремят към “Inbox (0)”.

Звездите-блогъри имат много влиятелни приятели в социалните мрежи

Те създават приятелства, комуникират, изграждат отношения с потребители, които имат влиятелни профили в социалните мрежи. Networking-ът е един от най-важните им приоритети. Те знаят, че влиятелните потребители на социалните мрежи, могат много да помогнат за популяризирането на блога им или за различни техни инициативи и кампании.

A-list блогърите осигуряват съдържание като по часовник

Те уважават читателите си и не ги оставят без обещаното съдържание. Постват редовно и не си намират оправдания. Дори когато са болни или са на почивка, осигуряват гост-блогъри или предварително зареждат статии в блога си. Поддържат блога си жив със свежо и оригинално съдържание… редовно и непрекъснато.

Успелите блогъри създават множество нишки от доходи

Те знаят основното правило – “Не поставяй всичките си яйца в една кошница”. Затова изполват множество методи за монетизация едновременно. Така, ако някой от потоците пресъхне временно или за постоянно, им остават другите. Има десетки начини за монетизиране на един блог и те далеч не се изчерпват с AdSense, предлагане на рекламно пространство и афилиейт продажби.

Звездите аутсорсват

Тази чужда дума звучи доста странно, но позволява на блогърите да се концентрират върху дейностите, в които са най-ефективни. Всички останали делегират като външни услуги – писане, маркетинг, събмитване на статии в директории, дизайн, комуникация с клиенти. Всяка дейност може да се делегира, стига да има реална полза от това.

Супер-блогърите инвестират в страхотен дизайн на блоговете си

Външният вид продава и създава авторитет. Ако имате грозен блог и добро съдържание, ще постигнете умерен успех. Но с добър дизайн и качествено съдържание, можете да постигнете далеч повече. Дизайнът има значение за успеха.

Те остават скромни въпреки своя успех

Когато човек усети тръпката на това да бъде звезда – множество читатели, известност, авторитет – много е лесно да се превърне в арогантен и надменен задник. Не го правете. Пращал съм писма до Лео Бабаута и Брайън Кларк и те са ми отговаряли – кратко, възпитано, информативно и интелигентно. Няма надувки и преструвки. Само ефективна комуникация.

Победителите не оставят критиката да ги сломи

Когато станете популярен блогър, нараства броят на феновете ви, но също така нараства и броят на критикарите и гаднярите. Просто вече сте твърде видими в интернет пространството. Винаги ще има хора, които ще ви хвалят и такива, които ще ви критикуват. Не се възгордявайте заради първите и не се отчайвайте заради вторите. Просто давайте най-доброто от себе си, комуникирайте, създавайте съдържание, бъдете полезни… Другото ще се нареди от само себе си.

Структурата на успеха винаги е пирамида. На върха винаги е тясно и трудно да се достигне. А в основата е широко, може би – уютно, но гледката не струва. За да се изкачите на върха, трябва да положите повече усилия от масата, да се извисите над тях и да застанете редом с малцината победители – в която и да е област от живота и бизнеса.